2011. június 5., vasárnap

Fekete sereg

Sose jutna eszembe ezekre a gyermekekre azt mondani, hogy "tiszta anyjuk". Ezek a csalánzabáló, termetes, fekete hernyók ugyanis az egyik legszebb lepke, a nappali pávaszem (Nymphalis io) gyerekei.

Kattints a képekre az eredeti méretért!

Sokan vannak
















nagyok, tüskések,
















és a tüskéik is tüskések.

2 megjegyzés:

  1. Irígylésre méltóak a fotóid, mindig elgyönyörködöm, pedig igen régóta nézegetem őket, a szép emlékezetű ős-nolblogos időket is beleértve. nekem a makró nehéz terep, és a masina sem erre lett kitalálva, egy már öregnek számító Nikon Coolpix 5700-as és annak valamennyi kegészitője. Még az 1,5 ös tele-előtéttel sikerül néha egy-két jobb felvétel, olyankor van nagy öröm.

    VálaszTörlés
  2. Szia Mikipapa! Örülök, hogy tetszik, amiket hozok - én is igen meg szoktam lepődni a fotóimon, ugyanis szabad szemmel alig látom, hogy mit fotózok, főleg ha nincs időm fölkapni a szemüvegem. :)
    Tavalyig én is a kis Nikon Coolpix-szel lövöldöztem, hozzáértésem nekem sincs, szóval neked is van jó esélyed hasonló képeket csinálni, csak eleget kell próbálkozni, a siker nem marad el. Karácsonyra kaptam a mostani Canon PowerShot Izét, ez nagyobb felbontást tud, meg tettem bele 4 gigás kártyát, hát lövöldözhetek, amíg az elemek bírják. :)

    VálaszTörlés